17/01/23

Publiekspresentatie woningbouwplan Weteringplein Nieuwveen

Op de goed bezochte inloopavond over het ontwerp van de gebouwen en de inrichting van de openbare ruimte van het Weteringplein in Nieuwveen waren veel positieve reacties te horen: ‘Het is mooi om te zien dat er echt gewerkt is met onze ideeën’, en ‘Het zijn mooie gebouwen, passend bij het dorpse karakter van Nieuwveen’. Woningstichting Nieuwkoop (WSN) presenteerde er in samenwerking met de gemeente de ontwerpen van architect Atelier Dutch.

Weteringplein Nieuwveen vogelvlucht ontwerp januari 2023

Wethouder Ines de Ridder: “Door de eerdere gesprekken met inwoners over de ontwikkeling van dit plein zijn we gezamenlijk tot een mooi ontwerp gekomen. Het is een prachtige aanvulling op het centrum in Nieuwveen, waarbij ook de koppeling met de winkels geoptimaliseerd wordt. Goed om te zien dat veel inwoners blij zijn met het resultaat dat we hebben gepresenteerd.”

Frank Swager van WSN vertelt: “Het is fantastisch om te horen dat het ontwerp van de gebouwen een reflectie is van de ideeën en keuzes die zijn aangedragen door geïnteresseerden die tijdens de eerdere participatiebijeenkomsten aanwezig waren. En dat het gelukt is om een ontwerp te presenteren dat past in het dorpse karakter van Nieuwveen.”

Met deze positieve reacties gaan we door naar het volgende mooie moment: het slaan van de eerste paal, zoals deze is gepland in de zomer. De verwachting is dat de woningen eind 2024 opgeleverd worden en bewoond kunnen worden. WSN verhuurt de woningen. Als u wilt huren, moet u ingeschreven staan bij www.hureninhollandrijnland.nl. Meer informatie over de woningtoewijzing publiceert WSN binnenkort op haar website.

In 2019 en 2020 is er samen met omwonenden en geïnteresseerden volop gewerkt naar de invulling en uitstraling van het stedenbouwkundig plan en het beeldkwaliteitsplan en vervolgens uitgewerkt in het bestemmingsplan ‘Weteringplein’. Het bestemmingsplan is inmiddels onherroepelijk. Er is al gestart met het bouwrijp maken van het terrein.

U kunt hier de presentatie downloaden.