Inschrijving & woningaanbod

Zoekt u een sociale huurwoning in de gemeente Nieuwkoop? Wij adverteren onze huurwoningen (ook nieuwbouwwoningen) op Huren in Holland Rijnland. Hieronder vindt u meer informatie.

Inschrijven bij Huren in Holland Rijnland

Inschrijven kunt u gemakkelijk op Huren in Holland Rijnland. U betaalt € 7,50 voor een jaar. Ieder jaar kunt u de inschrijving verlengen voor € 7,50. Zodra u bent ingeschreven kunt u reageren op de woningen.

Tip: De woningen worden toegewezen op inschrijftijd. Hoe langer u bent ingeschreven, hoe groter de kans op een woning. Het kan daarom handig zijn u in te schrijven ook al bent u (nog) niet op zoek naar een andere woning.

 

Woningaanbod

Woningstichting Nieuwkoop heeft ruim 1200 sociale huurwoningen binnen de gemeente Nieuwkoop, in de kernen Nieuwkoop, Noorden, Nieuwveen en Woerdense Verlaat. Alle kernen zijn klein en landelijk en bevinden zich in het mooie Groene Hart van de Randstad. Informatie over onze seniorenwoningen vindt u hier.

Welke woningen beschikbaar zijn vindt u hier. Hier staan niet alleen onze woningen, maar ook andere woningen die te huur zijn in de regio. De woningen zijn acht dagen lang zichtbaar op de website van Huren in Holland Rijnland. Om te reageren op woningen moet u ingeschreven staan bij Huren in Holland-Rijnland.

U ziet een leuk huis, en nu?

Op Huren in Holland Rijnland vindt u uitgebreid hoe het zoeken naar een woning werkt. Wij beschrijven hier kort de stappen die komen kijken bij reageren op een woning:

Stap 1: Inloggen

U logt in op de website. Als u inlogt ziet u alleen de woningen waarvoor u in aanmerking komt.

Stap 2: Reageren

U reageert op een woning. Spannend! Om alles zo snel mogelijk te laten verlopen kunt u alvast beginnen met het verzamelen van alle documenten (zie checklist hieronder).

Stap 3: Interesse bevestigen

U krijgt een mail als u kandidaat bent voor de woning. Wij vragen u of u nog steeds belangstelling hebt. U kunt dit bevestigen via de link in de mail.

Stap 4: Woning bezichtigen

U ontvangt een mail met alle informatie om de woning te gaan bezichtigen.

Stap 5: Woning accepteren of weigeren

Na de bezichtigingen geeft u via de website van Huren in Holland Rijnland door of u de woning wilt accepteren. Wilt u de woning weigeren? Dan vragen we ook een reden.

Stap 6: Documenten aanleveren

Als u de woning accepteert levert u de documenten aan (zie checklist). Als alles is goedgekeurd maken we een afspraak voor het tekenen van het huurcontract.

Checklist documenten nieuwe woning

Let op: sommige documenten mogen niet ouder zijn dan een bepaalde tijd. Die kunt u dus niet te vroeg opvragen.

  • Inkomensverklaring(en) van de belastingdienst. Deze kunt digitaal opvragen. Hier vindt u hoe dat werkt.
  • Uittreksel basis Registratie Personen (BRP) met woonverleden en burgerlijke staat. Deze kunt u bij uw gemeente opvragen. Let op: hier zijn kosten aan verbonden. Dit document mag vaak niet ouder zijn dan drie maanden.
  • Acceptatieformulier-Huurdersverklaring.
  • Verhuurdersverklaring. Deze heeft u alleen nodig als u op dit moment een woning huurt. U vraagt de verklaring op bij uw verhuurder, ook als u particulier huurt.
  • In geval van een nog niet afgeronde echtscheiding moet u een echtscheidingsconvenant aanleveren.

U kunt al deze documenten uploaden via ‘mijn overzicht’ op de website van Huren in Holland Rijnland.