Vrije sector woning

Als uw inkomen te hoog is voor een sociale huurwoning, kunt u huren in de vrije sector. Vrije sector woningen hebben een netto huurprijs hoger dan € 879,66 per maand (2024).

U kunt voor een vrije sector woning geen huurtoeslag aanvragen.

Ons aanbod

Ons aanbod van vrije sector woningen vindt u ook op Huren in Holland Rijnland. U kunt meteen reageren op deze woningen. Hiervoor hoeft u niet ingeschreven te staan. Wij hebben verschillende vrije sector eengezinswoningen en appartementen in ons bezit. U huurt een vrije sector woning bij ons per maand.

 

Toewijzing

Toewijzing van vrije sector woningen doen wij op basis van volgorde van aanmelding. Degene die zich het eerst aanmeldt, maakt dus de meeste kans op de woning. Uw gegevens moeten dan wel kloppen en alle documenten moeten op tijd worden aangeleverd.

Voor sommige woningen stellen wij aanvullende voorwaarden. Bijvoorbeeld een minimale leeftijd, of dat u een woning van Woningstichting Nieuwkoop achterlaat. Dit staat bij de advertentie vermeld.

 

Minimaal inkomen

Voor een vrije sector woning moet uw bruto jaarinkomen tenminste 48 keer de netto huur per maand bedragen.

 

Voorbeeld minimaal inkomen
Voorbeeld minimaal inkomen

Bij een netto huurprijs van € 1.000,- per maand, moet uw bruto jaarinkomen dus minimaal € 48.000,- zijn.

Informatie die wij van u vragen

U wilt graag een fijne woning, wij willen graag een fijne huurder. Om zeker te zijn dat u de huur kunt betalen vragen wij om de volgende gegevens:

  • Als u uit een huurwoning komt: een verhuurdersverklaring. Als u uit een koopwoning komt: een verklaring van goed betaalgedrag van de bank.
  • Als u een eigen bedrijf heeft: een verklaring van de boekhouder met het belastbaar jaarinkomen.
  • Een inkomensverklaring. Informatie over aanvragen vindt u hier.
  • Uittreksel basis Registratie Personen (BRP) met woonverleden en burgerlijke staat. Deze kunt u bij uw gemeente opvragen. Let op: hier zijn kosten aan verbonden. Dit document mag vaak niet ouder zijn dan drie maanden.
  • Soms mag een inkomenstekort aangevuld worden met eigen vermogen. Hier zullen wij dan ook een bewijs van vragen.
  • Soms vragen wij nog om aanvullende gegevens.