Uitleg toewijzen woningen

U bent op zoek naar een huurwoning en ziet een woning naar uw wens op de website van Huren in Holland Rijnland. U reageert en wacht af… Hieronder leggen wij uit hoe de selectieprocedure werkt en hoe wij de woningen toewijzen.

Algemeen: langste inschrijving telt

Deze meeste woningen verhuren wij op basis van inschrijfduur. Het systeem kiest dan automatisch de kandidaat die het langst staat ingeschreven. Degene die het langst staat ingeschreven, mag als eerste de woning komen bekijken. Wil die kandidaat de woning niet? Dan mag de volgende, die dan het langst staat ingeschreven, de woning komen bekijken. En zo gaan we verder totdat iemand de woning accepteert.

 

Lokaal maatwerk

Een aantal woningen bieden wij aan met lokaal maatwerk. Dit ziet u dan bij de advertentie op Huren in Holland Rijnland. Lokaal maatwerk betekent dat mensen uit de buurt voorrang hebben. En mensen die een sociale huurwoning achterlaten hebben dan weer voorrang op mensen die dat niet doen. Hieronder ziet u in welke volgorde wij de woningen toewijzen:

  • 1. Woningzoekenden die een sociale huurwoning in een bepaalde kern achterlaten (bijvoorbeeld in Nieuwkoop of Noorden).
  • 2. Woningzoekenden uit de gemeente Nieuwkoop die een sociale huurwoning van WSN achterlaten.
  • 3. Woningzoekenden uit de gemeente Nieuwkoop die een sociale huurwoning van een andere verhuurder achterlaten.
  • 4. Overige woningzoekenden uit een bepaalde kern.
  • 5. Overige woningzoekenden uit de gemeente Nieuwkoop.
  • 6. Woningzoekenden die een sociale huurwoning achterlaten in het gebied Holland Rijnland.
  • 7. Overige woningzoekenden in het gebied Holland Rijnland.

Vallen meerdere mensen binnen dezelfde categorie? Dan kijken we ook weer naar wie het langst staat ingeschreven.

Voor mensen uit groep 1, 2 en 3 geldt de regel: nieuwe huur = laatst betaalde huur van de woning die u achterlaat + € 50,-.  U hoeft dan dus niet meer dan € 50,- extra huur te betalen als u verhuist. Hiermee wil WSN de doorstroming positief beïnvloeden.

 

Loting voor jongeren

We adverteren een aantal woningen speciaal voor jongeren. Het gaat om kleine eengezinswoningen en appartementen zonder lift in Nieuwkoop en Noorden. Een aantal woningen wordt geadverteerd voor jongeren van 18 t/m 22 jaar. Andere woningen voor jongeren van 23 t/m 34 jaar. De website van Huren in Holland Rijnland bepaalt via een lotingsysteem wie van de mensen die heeft gereageerd als eerste mag komen kijken.

Bij de advertentie van de woning staat aangegeven voor welke categorie jongeren de loting geldt.