Woning aanpassen

Wilt u zelf aanpassingen doen in uw woning? Hieronder vindt u de regels voor klussen of verbouwen en meer informatie over Wmo-voorzieningen.

Klussen of verbouwen

Wij vinden het belangrijk dat u naar wens woont. Daarom geven wij de ruimte om te klussen of verbouwen in de woning. Wij moeten de woning wel weer kunnen verhuren als u verhuist. Daarom houden wij graag bij wat er allemaal geklust wordt in de woningen. U kunt dit formulier invullen om een aanpassing aan te vragen.

 

Harde vloerbedekking in de woning

Bent u van plan harde vloerbedekking in de woning aan te brengen? Bijvoorbeeld laminaat of parket. Dat kan! U hoeft hiervoor niet vooraf toestemming te vragen. Wel zijn er een aantal regels die wij hiervoor stellen. Deze leest u in deze folder. Bekijk de regels goed, dan is de kans groter dat uw vloer mag blijven liggen als u de woning verlaat (als u dat zou willen). Dat scheelt weer werk.

 

Wmo-voorzieningen

Heeft u een aanpassing nodig in uw woning vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning? Dan kunt u deze aanvragen bij het Wmo loket van de gemeente. Het gaat bijvoorbeeld over een traplift of badkamervoorziening. U kunt contact opnemen met het klantcontact centrum via telefoonnummer 140172.

De gemeente zal bij de aanvraag contact met ons zoeken voor toestemming voor de aanpassing. U hoeft dus alleen bij de gemeente toestemming te vragen. Als de toestemming is gegeven wordt de aanpassing uitgevoerd in uw woning.

Kosten van dit soort aanpassingen worden vanuit de Wmo vergoed.

Op de website van de gemeente Nieuwkoop vindt u meer informatie.