15/11/23

WSN start selectie huurders Weteringplein

Op 24 november 2023 start Woningstichting Nieuwkoop (WSN) met het adverteren van het project Weteringplein in Nieuwveen. Dit project bestaat uit achtenveertig nieuwe sociale huurwoningen in het dorp Nieuwveen.

 

Eindelijk nieuwe huurwoningen

Na vele jaren worden er nieuwe huurwoningen gebouwd in Nieuwveen. WSN is blij dat zij hierin mag investeren en dat zij aan achtenveertig huishoudens comfortabele en betaalbare woonruimte kan aanbieden. De woningen worden gebouwd in de kern van het dorp. De winkels en horeca liggen op loopafstand.

 

Huurders gezocht

WSN zoekt enthousiaste huurders. Het moeten mensen zijn die het leuk vinden om in een nieuw appartement te gaan wonen. Door woningen aan te bieden aan starters en senioren zorgen we voor een leuke en gemengde buurt. De gezamenlijke binnenplaats zorgt voor een gezellige sfeer en een groene omgeving.

 

Op tijd huurders werven

De oplevering wordt door WSN verwacht in het eerste kwartaal van 2025. Bij haar nieuwbouwprojecten start WSN al voor start bouw met het werven van huurders en het toewijzen van de woningen. WSN doet dit zodat de toekomstige huurders bepaalde opties voor hun nieuwe huurhuis kunnen kiezen, zoals onder anderen tegels voor de badkamer en meerdere opties in de keuken.

 

Voor jong en oud

De achtenveertig nieuwe huurwoningen bestaan uit tien appartementen voor Ipse de Bruggen en achtendertig woningen voor starters en senioren. Voor de starterswoningen zoeken wij huurders tussen de 18 en 35 jaar. De seniorenwoningen zijn beschikbaar voor ouderen vanaf 65 jaar. De huurprijzen variëren tussen de €647,19 en €808,06 per maand exclusief servicekosten (prijspeil 2023).

 

Toewijzingsregels

WSN heeft afspraken met de Gemeente Nieuwkoop over de toewijzing van huurwoningen.

Bij de senioren woningen gaan de mensen die een huurwoning achterlaten in de kern van Nieuwveen voor.

De starters woningen gaan als eerste naar mensen uit het dorp Nieuwveen.

Voor meer informatie over het toewijzen van de woningen kunt u terecht op onze website www.wst-nieuwkoop.nl

*Let op! Inkomenscontrole vindt plaats in december 2023 voor de voorlopige toewijzing van de woning en aan het einde van 2024 voor de definitieve toewijzing.

 

 

 

Reageren?

Om in aanmerking te komen voor een appartement heeft u een inschrijving nodig bij Huren in Holland Rijnland. De advertenties komen vanaf 24 november 2023 rond 17:00 op deze site te staan.

Heeft u nog geen inschrijving? Kijk dan op de website www.hureninhollandrijnland.nl om u in te schrijven en te reageren.

*Aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend.