13/05/21

WSN stelt Koetshuisterrein ter beschikking voor “Nieuwkoop maakt het al 750 jaar”

Op verzoek van een enthousiaste groep dorpelingen onder leiding van Theo Agterof stelt Woningstichting Nieuwkoop (WSN) het toekomstige bouwterrein aan de Dorpsstraat 33 ter beschikking voor de feestelijkheden van “Nieuwkoop maakt het al 750 jaar”.

“Om gelijk maar met de deur in huis te vallen, wij zijn met een groepje vrijwilligers bezig om van het 750 jarig bestaan van Nieuwkoop toch nog een “feestje” te maken”

Dit schrijft Theo Agterof aan WSN. Dat gaan ze doen met “slootkunst” in de Ringsloot en de voorwetering van de Dorpsstraat. Het thema is “Nieuwkoop maakt het al 750 jaar” dat met grote poorten over de weg al is aangegeven. Het evenement duurt van 8 mei tot 1 oktober 2021.

Op het voormalige Koetshuisterrein komen twee driehoeken van bouwhekken met daarop vier grote foto’s van hetgeen er heel vroeger daar en verderop in de Dorpsstraat stond.

Daarnaast is het plan het hele terrein in te zaaien met een eenjarig bloemrijk kruidenzaad, speciaal voor bijen. Zo ziet het er het hele jaar fleurig uit én doen we iets voor de bijen.