Op de voormalige locatie van het Ashram-college aan de Lindelaan in Nieuwkoop ontwikkelt de gemeente Nieuwkoop samen met Bolton Bouw & Ontwikkeling uit Woerden een nieuw woningbouwplan. Op deze pagina leest u wat Woningstichting Nieuwkoop daar voor aandeel in gaat hebben en hoe de planning eruitziet.

Waar zijn we op dit moment mee bezig?

In 2021 heeft de gemeente een stedenbouwkundige visie voor het gebied opgesteld. In deze visie zijn drie gebouwen opgenomen, waarvan er een voor sociale huur, een voor middenhuur en een voor betaalbare koopappartementen. Eind 2022 heeft de gemeente Bolton geselecteerd als realisator van het plan. WSN is de beoogde partij voor de 15 sociale huurappartementen.

De planning

In 2022 is het nieuwe bestemmingsplan definitief geworden en is de oude school gesloopt. In 2023 is er gewerkt aan het uitwerken van het bouwplan en zijn de benodigde vergunningen aangevraagd. Naar verwachting kan er in de zomer van 2024 gestart worden met de bouw, dat al snel ruim een jaar in beslag zal nemen. De nieuwe appartementen in het centrum van Nieuwkoop zullen dus in de loop van 2025 gereed zijn voor bewoning.

Interesse in een nieuwbouwwoning?

Heeft u interesse om een van deze appartementen te huren? Schrijf u dan alvast in bij Huren in Holland Rijnland en houdt onze advertenties in het najaar van 2024 in de gaten. Naar verwachting gaat WSN 5 seniorenappartementen op de begane grond verhuren en 10 startersappartementen op de twee verdiepingen daarboven. Alle woningen worden geschikt gemaakt voor kleine huishoudens van 1 of 2 personen.