Koetshuisplantsoen (Nieuwkoop)

Aan de dorpsstraat in Nieuwkoop stond tot 2021 verzorgingscentrum ‘Het Koetshuis’. Wij besloten deze te slopen om nieuwe huurwoningen te kunnen bouwen. Dit worden woningen voor kleine huishoudens, zoals starters en senioren. Op deze pagina leest u hoe ver dit project is en wat de planning is.

Ontwerp Koetshuisplantsoen mei 2023

Waar zijn we op dit moment mee bezig?

Op deze prachtige plek in het centrum van Nieuwkoop komen 31 stijlvolle starters- en seniorenwoningen, passend in de mooie omgeving van de Nieuwkoopse Plassen. In 2020 en 2021 hebben wij input opgehaald bij omwonenden en geïnteresseerden voor het stedenbouwkundig plan en het beeldkwaliteitsplan. Dit plan is op 8 december 2021 aan de deelnemers van het participatietraject en andere belangstellenden gepresenteerd. Het verslag van deze bijeenkomst vindt u via deze link. Vervolgens is het nieuwe bestemmingsplan “Koetshuisplantsoen” opgesteld en door de gemeente vastgesteld. Vanaf mei 2022 is de nieuwe bestemming onherroepelijk.

Koetshuisplantsoen december 2021

De presentatie van 8 december 2021 kunt u via deze link bekijken.

Het stedenbouwkundig plan met beeldkwaliteitsplan van 2 december 2021 kunt u via deze link bekijken.

Ontwerp bouwplan

Op basis van het stedenbouwkundig plan en beeldkwaliteitsplan heeft Schippers Architecten uit Den Haag een ontwerp gemaakt voor het bouwplan. Schippers heeft hiervoor goed gekeken naar de wensen van de omwonenden en WSN en een passend ontwerp gemaakt voor de locatie. Op dinsdag 20 juni 2023 presenteerde WSN het ontwerp van Schippers aan het grote publiek. Het was een druk bezochte inloopavond en er waren veel positieve reacties te horen. Het ontwerp bestaat uit 9 laagbouw seniorenwoningen, 8 seniorenappartementen en 14 startersappartementen met bijbehorende parkeerplaatsen en openbaar gebied. Alle woningen worden sociaal verhuurd.

De presentatie van 20 juni 2023 kunt u via deze link bekijken.

De planning

WSN laat het ontwerp nu uitwerken naar een realiseerbaar bouwplan. De omgevingsvergunning wordt eind 2023 aangevraagd. Naar verwachting kan de bouw in 2024 starten. Het zal daarna nog ruim een jaar duren voordat de woningen gereed zijn voor bewoning in de loop van 2025. Wilt u hier graag gaan wonen? Schrijf u dan alvast in op www.hureninhollandrijnland.nl. Houdt ook onze sociale media en website in de gaten.

Veelgestelde vragen

Er komen regelmatig vragen bij ons binnen over de ontwikkeling op de Koetshuislocatie. In dit document beantwoorden wij deze veelgestelde vragen. Wij werken dit document bij als we veel nieuwe vragen binnen krijgen. Tijdens de presentatie van het plan zijn ook vragen gesteld. Deze kunt u nalezen in het verslag van de presentatie-avond. Tot slot zijn er tijdens de publiekspresentatie van het ontwerp vragen gesteld. Die hebben wij hier beantwoord.

Geïnteresseerd in een nieuwbouwwoning?

Schrijf u dan alvast in op Huren in Holland Rijnland (dat kan hier). Hier bieden wij ook onze nieuwbouwwoningen aan. Hoe langer u ingeschreven staat, hoe meer kans u maakt op een woning.